Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prilej de bucurie pentru șoferi: Polițiștii nu mai au voie să facă asta

© Sputnik / Rodion ProcaAmbuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au adoptat acum câteva zile o decizie care era așteptată cu nerăbdare de conducătorii auto din țară.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de modificare a Codul Contravențional al Republicii Moldova, astfel încât inspectorii de patrulare nu vor mai putea ridica plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale vehiculelor parcate neregulamentar.

Prin urmare, parcarea neregulamentară a automobilelor nu va mai include și pedeapsa cu ridicarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Autorii proiectului consideră că practica ridicării plăcuțelor este una ineficientă și nu oferă soluții pentru combaterea fenomenului de parcare neregulamentară, ci, din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se schimbă modelul certificatelor de înmatriculare a mașinilor

Atunci când sunt scoase plăcuțele, proprietarii de mașini sunt puși în situații complicate. Aceștia nu se pot deplasa cu vehiculul care nu are plăcuța cu numerele de înmatriculare, deoarece Codul Contravențional prevede pentru această încălcare sancțiuni de la 1250 la 1500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Autorii subliniază totodată că Inspectoratul Național de Patrulare dispune de instrumentele necesare pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Potrivit art. 238 din Codul Contravențional, pentru staționarea sau parcarea în locuri interzise, conducătorul auto este sancționat cu amendă de până la 500 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

Modificările vor intra în vigoare după promulgarea lor de către șeful statului și publicarea în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0