Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă modelul certificatelor de înmatriculare a mașinilor

© Sputnik / Rodion ProcaPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Servicii Publice va elibera din 1 martie certificate de înmatriculare de model nou.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) va elibera, începând cu 1 martie 2018, certificate de înmatriculare a vehiculelor de model nou VP2017. De asemenea, începând cu data de 26 februarie, vor fi eliberate certificatele de înmatriculare provizorii de model nou.

Lista datelor şi formularea câmpurilor de date din certificatul de înmatriculare se aduc în conformitate cu prevederile Directivei 1999/37/CE a Consiliului Uniunii Europene privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Эвакуированный автомобиль - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Puteți parca unde vreți. Veți fi pedepsit pe jumătate

Câmpul de date D2 se reformulează din ”Modelul” în ”Tipul vehiculului”, Câmpul de date D3 se reformulează din ”Tipul caroseriei” în ”Descrierea comercială”, iar câmpul de date J1 se reformulează din ”Tipul vehiculului” în ”Categoria/subcategoria vehiculului”. Câmpul de date P5 ”Numărul motorului” se exclude, iar câmpul de date X se reformulează în ”X1 Menţiuni speciale”.

Certificatul de înmatriculare va fi completat și cu un câmp de date nou ”J2 Tipul caroseriei”.

În baza cererilor privind confecționarea certificatelor de înmatriculare depuse până la data de 24 februarie 2018 inclusiv, vor fi eliberate certificate de înmatriculare de model vechi VP2015. Cetățenii care vor depune cereri privind confecționarea certificatelor de înmatriculare, începând cu ziua de 26 februarie, vor primi certificate de model nou. 

Certificatele de înmatriculare solicitate până la data de 24 februarie  vor fi perfectate până în ziua de 28 a lunii curente inclusiv, indiferent de termenul de acordare a serviciului ales.

În contextul modificărilor operate, în perioada 26-28 februarie, va fi sistată recepționarea comenzilor pentru serviciile de eliberare a certificatului de înmatriculare în regim de urgență (6, 24 ore, 3 zile lucrătoare).

Certificatele de înmatriculare vechi rămân valabile până la expirarea termenului de valabilitate al acestora. 

Prețul noilor documente rămâne neschimbat.

Fluxul de știri
0