Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Expulzarea diplomaților ruși a pus Moldova într-o situație dificilă

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost invitat în studioul Sputnik Moldova, unde a făcut mai multe declarații despre situația politică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Decizia Guvernului de la Chișinău de a expulza trei diplomați ruși din Republica Moldova, ca reacție la cazul Skripal din Marea Britanie, nu are nicio legătură cu interesele naționale ale țării noastre. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni în studioul Sputnik Moldova

”Consider că la capitolul numărul de diplomați expulzați pe cap de locuitori suntem pe primul loc în lume. Decizia Guvernului nu are nicio legătură cu interesele naționale ale Republicii Moldova”, a declarat șeful statului. 

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Moldova expulzează trei diplomați ruși

Igor Dodon consideră că reacția guvernului moldovean la o situație care nu are nicio tangență cu țara noastră a pus Republica Moldova într-o situație dificilă. Șeful statului a afirmat că decizia Ministerului de Externe de la Chișinău reflectă doar interesele Partidului Democrat care se află la guvernare. 

”Moldova s-a pomenit într-o situație dificilă. Guvernul s-a grăbit pentru că a încercat să placă cuiva. Guvernul a luat această decizie în interesul PD, dar Republica Moldova are doar de pierdut”, a menționat șeful statului în studioul Sputnik-Moldova.

Ultima Oră: Rusia expulzează trei diplomați moldoveni și unul din România>>>

Președintele țării susține că deciziile luate de Guvernul de la Chișinău, în ultimul un an și jumătate, l-a pus în situația de ”pompier” care are misiunea de a stinge efectele provocate de aceste decizii.
”Pe parcursul ultimului an și jumătate, joc rolul unui ”pompier”, pentru că sunt pus în situația să sting efectele negative ale inițiativelor Guvernului de la Chișinău”, a declarat Dodon.

Șeful statului a menționat că și de această dată va depune toate eforturile pentru a aplana neînțelegerea iscată între Chișinău și Moscova, care a fost provocată de ultima decizia cu privire la expulzarea diplomaților ruși. Dodon a dat asigurări că va face tot posibilul ca aceste decizii să nu se răsfrângă negativ asupra economiei Republicii Moldova.

Președintele țării nu a exclus și o eventuală întrevedere a sa în viitorul apropiat cu șeful statului rus, Vladimir Putin, cu care va discuta și subiectul legat de expulzarea diplomaților.
Fluxul de știri
0