Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova expulzează trei diplomați ruși

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat expulzarea a trei diplomați ruși din Republica Moldova.

Города Мира. Вена - Sputnik Moldova
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova au fost declarați persona non grata, anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 

”Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat astăzi pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametshin, căruia i s-a adus la cunoştinţă conţinutul Notei Verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), trei diplomați din cadrul misiunii sunt declaraţi persona non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul țării în termen de 7 zile”, comunică instituția într-un comunicat de presă.

Decizia autorităților Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califică atacul de la Salisbury drept o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

Fluxul de știri
0