Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre daunele măsurilor antirusești: Moldova a pierdut două miliarde de dolari

© Fotolia / IrochkaAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui Igor Dodon, în 2017 țara noastră a avut șansa să obțină investiții de două miliarde de dolari din Rusia.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Antreprenorii ruși intenționau încă în anul 2017 să investească în Moldova până la două miliarde de dolari, o sumă record pentru țara noastră. Însă, din cauza măsurilor antirusești aplicate de Chișinăul oficial, toate aceste intenții nu au fost realizate, a declarat președintele Igor Dodon într-o emisiune a studioului de radio Sputnik Moldova.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Ce vrea să discute Dodon cu Putin la viitoarea întâlnire

„Cu părere de rău, multe proiecte nu s-au realizat. Am vorbit anul trecut cu mai mulți investitori din Rusia care doreau să investească în țara noastră circa două milioane de dolari. Însă ulterior au urmat acțiunile antirusești, mulți reprezentanți ai acestei țări au fost declarați în Moldova persona non grata, din care cauză nu au mai venit investițiile", a spus Dodon.

Potrivit acestuia, atât timp cât situația dată va continua, nu va exista un parteneriat de afaceri strâns între Moldova și Rusia.

La începutul lunii aprilie, trei diplomați ruși aflați la Chișinău au fost declarați de autorități persona non grata, în semn de „solidaritate" cu Marea Britanie. Londra consideră că Rusia este vinovată de otrăvirea fostului agent GRU Serghei Skripal și a fiicei acestuia Iulia.

În anul 2017 au fost declarate persona non grata în Moldova vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin, cinci diplomați de la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, precum și un șir de politologi, economiști, jurnaliști, scriitori, publiciști, ba chiar și artiști ruși.

Fluxul de știri
0