Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi pretendenți la fotoliul de primar al Capitalei chiar din prima zi

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Doi candidați au depus astăzi cererea pentru a fi înscriși în cursa electorală pentru fotoliul de primar al Capitalei.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Doi concurenți au depus astăzi cererea pentru a fi înscriși în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Începând de astăzi, concurenții pot depune dosare la Consiliul Electoral de Circumscripţie.

Primul care a depus dosarul pentru șefia Primăriei Capitalei a fost candidatul partidului Liberal, Valeriu Munteanu. Acesta a declarat că este încrezător că lucrurile în Chișinău pot fi schimbate în bine.

"Orășenii, chișinăuenii merită mai mult. Îmi doresc să fac din Chișinău un oraș cu adevărat european. Venim să construim nu să cârpim", a declarat candidatul PL, Valeriu Munteanu, după și-a depus mandatul.

Cel de-al doilea candidat înscris în cursa electorală este Vasile Costiuc, membril Partidului Democrația Acasă.

Silvia Radu - Sputnik Moldova
Politică
Cum a comentat Silvia Radu decizia lui Dorin Chirtoacă de a se despărți de primărie

"Se poate de schimbat, nu doar Chișinăul, dar întreaga țară. Cel mai important mesaj care vreau să-l transmit în această campanie electorală este că în primărie este nevoie de voință, iar la nivel de țară este nevoie de schimbarea clasei politice", a declarat candidatul din partea Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc.

Campania electorală va începe pentru cei doi candidați din data înregistrării acestora de către CEC. Potrivit legii, din momentul depunerii setului de documente, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a lua o decizie în vederea înregistrării candidatului în cursa electorală.

Până în acest moment și-au mai anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Capitalei liderul PPDA, Andrei Năstase; viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova; activistul civic Sergiu Tofilat și președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

PDM a anunțat că nu înaintează un candidat propriu, dar va susține candidatul partidelor proeuropene. Acesta nu poate fi Andrrei Năstase, care se bucură de sprijinul propriei formațiuni, PPDA, și a Maiei Sandu,PAS, dar nu și de al altor formațiuni de dreapta.

Candidații se pot înscrie în cursă până în data de 19 aprilie. Alegerile locale în Chişinău, Bălţi şi încă cinci localităţi vor avea loc în data de 20 mai.

În luna februarie, Renato Usatîi a demisionat din funcţia de primar al municipiului Bălţi, iar la câteva zile distanţă şi Dorin Chirtoacă a anunţat că părăseşte fotoliul de primar al Capitalei.

Fluxul de știri
0