Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat Silvia Radu decizia lui Dorin Chirtoacă de a se despărți de primărie

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al municipiului Chișinău a comentat decizia luată astăzi de primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, de a demisiona

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. După ce Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia din funcția de primar general al Capitalei, Silvia Radu a declarat că salută acest gest și că Primăria Chișinău ”are nevoie de o conducere care să-i asigure stabilitatea”.

”Am văzut că Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia. Salut acest gest. Așa cum am spus de la început, cred că interimatul acesta trebuie să fie doar pentru o perioadă scurtă, deoarece instituția Primăriei are nevoie de o conducere care să-i asigure stabilitatea. Pentru a fi eficienți, stabilitatea este vitală. Îmi voi face datoria în calitatea de primar general interimar până vor fi finalizate alegerile”, a scris Silvia Radu pe pagina ei de Facebook.

 

Vineri, vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău. În opinia lui Chirtoacă, în Chișinău urmează să fie organizate alegeri locale anticipate pe data de 20 mai 2018.

Dorin Chirtoacă a mai avut o tentativă de a pleca din Moldova>>

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Capitalei. Acesta are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată, în cadrul proiectului parcărilor cu plată.

Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă urma să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

Pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal în care acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0