Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Ankara, Putin și Erdogan au ajuns la înțelegeri importante

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Abonare
Neprietenii nu au reușit să deterioreze relațiile dintre Rusia și Turcia: ambele țări au „promovat cu succes examenul”, a declarat, marți, la Ankara, președintele Turciei, Tayyip Erdogan.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Turcia se așteaptă în acest an la o creștere de până la 6 milioane a fluxului de turiști ruși, a declarat președintele Turciei, Tayyip Erdogan, la conferința de presă comună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Ankara.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Putin și Erdogan au dat startul construcției centralei nucleare Akkuyu în Turcia

„În anul trecut au sosit la noi din Rusia 4,7 milioane de turiști, aceștia fiind pe primul loc printre turiștii străini. În anul curent ne așteptăm la 6 milioane de turiști ruși”, a declarat Erdogan, citat de RIA Novosti.

Erdogan a adăugat că între Rusia și Turcia se dezvoltă cu succes relațiile în sfera culturală. În 2019 țările vor organiza reciproc anul culturii și turismului. Potrivit premierului turc, neprietenii nu au reușit să strice relațiile dintre Rusia și Turcia, ambele țări au „promovat cu succes examenul”.

„Unele cercuri au încercat să ne otrăvească relațiile cu Rusia, însă noi am trecut cu mare succes de acest examen. Iar relațiile noastre s-au consolidat și mai mult. Cele patru acorduri semnate le vor consolida și mai mult”, a spus Erdogan.

Acesta a adăugat că legătura dintre cele două țări, „după aceste provocări sterile, s-a călit ca oțelul”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a convenit cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan să accelereze termenele de furnizare a complexelor S-400 către Turcia.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Washington: SUA nu pot face față noilor arme rusești

„Desigur, am discutat despre starea în care se află cooperarea dintre Rusia și Turcia în domeniul tehnico-militar, în special în privința realizării contractului de furnizare în Turcia a sistemelor de rachete sol-aer S-400 „Triumf”. Am decis să accelerăm termenele de furnizare a acestor sisteme de apărare rusești”, a subliniat Putin la conferința de presă privind rezultatele negocierilor cu Erdogan.

La rândul său, președintele turc a remarcat că furnizarea rachetelor S-400 ține în exclusivitate de Rusia și Turcia.

„Am ajuns la o înțelegere cu prietenii noștri ruși. Prin urmare, acest subiect este închis. Acum continuă procesul de producere, noi am convenit să accelerăm furnizarea de S-400”, a punctat Erdogan, adăugând că Federația Rusă și Turcia pot să-și extindă colaborarea și în alte direcții ale industriei de apărare.

În decembrie 2017, la Ankara, reprezentanții Rusiei și Turciei au semnat un acord cu privire la furnizarea în credit a sistemelor de rachete rusești sol-aer S-400. Conform declarației secretariatului industriei de apărare a Turciei, Ankara va procura două baterii cu aceste sisteme care vor fi deservite de către personalul turc. Părțile au convenit asupra cooperării tehnologice în acest domeniu în vederea dezvoltării producerii sistemelor sol-aer în Turcia.

Fluxul de știri
0