Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se va întâmpla cu arhiva de stat a Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочее место
Рабочее место - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova vine cu propunerea de a reorganiza una dintre instituțiile de stat ale țării: ce modificări a elaborat Cabinetul de Miniștri?

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova își va schimba denumirea. Guvernul propune să fie redenumit în Agenția Națională de Arhivă. Odată cu această modificare, se vor schimba și funcțiile Serviciului de Stat de Arhivă.

În momentul de față, în competența acestuia intră elaborarea politicilor în domeniul respectiv. Cabinetul de Miniștri propune ca aceste obligații să fie transmise Ministerului Justiției, iar Serviciului de Stat de Arhivă să-i revină doar obligațiile ce țin de realizarea programelor elaborat de ministere.

Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Societate
Nu va mai trebui să prezentați aceste acte: Modificări importante anunțate de Guvern

Mai mult decât atât, viitoarea Agenție Națională de Arhivă va trece în subordinea Ministerului Justiției. Ministerul va trebui să numească directorul și să stabilească statele de personal ale Agenției de Arhivă. Guvernul afirmă că această reorganizare reprezintă încă o etapă a reformei de amploare a administrației publice care are loc în țară. Reforma prevede, între altele, restructurarea organizațiilor din subordinea Guvernului.

În luna iunie 2017, în cadrul aceleiași reforme, a fost adoptată decizia de reformare a Cabinetului de Miniștri. Astfel, din statele ministerelor a dispărut funcția de viceministru. Ulterior, numărul ministerelor a fost redus de la 16 la 9.

Fluxul de știri
0