Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu va mai trebui să prezentați aceste acte: Modificări importante anunțate de Guvern

© Sputnik / Anar MustafayevПапки с документами, фото из архива
Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu crearea Agenției Servicii Publice, a devenit posibilă simplificarea procedurilor cadastrale pentru companii și cetățeni

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Procedurile cadastrale pentru companii și cetățeni vor fi simplificate. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului.

În conformitate cu noile modificări, cetățenii solicitanți de servicii cadastrale nu vor mai trebui să prezinte actele de stare civilă privind schimbarea numelui și nici certificatul de căsătorie și de divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O structură guvernamentală își întrerupe parțial activitatea. Vezi motivul

Totodată, companiile nu vor mai trebui să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și nici decizia de înregistrare a registratorului de stat.

Acest lucru a devenit posibil odată cu crearea Agenției Servicii Publice, care a inclus mai multe instituții, cum ar fi Cadastru, Registru, Serviciul stare civilă, Camera înregistrării de stat și Camera de licențiere. Astfel, în prezent Agenția Servicii Publice deține toate registrele necesare pentru debirocratizarea procedurilor.

Guvernul își propune să intervină și cu alte îmbunătățiri pentru ca să nu mai fie nevoie de extrase de la Cadastru, Oficiul Stării Civile și alte instituții, deoarece aceste informații se găsesc în registre. Într-un final, cetățeanul ar urma să se identifice doar cu buletinul de identitate.

Fluxul de știri
0