Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine este cel de-al treilea pretendent la fotoliul de primar al Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariКишинев
Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Încă un candidat a depus dosarul pentru a candida la funcția de primar al municipiului Chișinău

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Al treilea pretendent la fotoliul de primar al Capitalei, care a depus dosarul la Consiliul Electoral de Circumscripţie, este liderul Partidului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Acesta nu a venit de unul singur la Consiliul Electoral de Circumscripţie, ci însoțit de familie și membrii partidului pe care îl reprezintă.

"Ne vom bate să câștigăm din primul tur. Nu vom politiza instituția așa cum au făcut-o predecesorii. Venim la Primărie pentru a o eficientiza, pentru a o transparentiza, pentru a o digitaliza, iar ce ține politica de cadre nu ne-am propus epurări nici pe un criteriu și cu atât mai puțin politice. Am decis să venim la Primărie cu ideea profesionalizării echipei care va gestiona această instituție", a delcarat liderul PPDA, Andrei Năstase 

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Doi pretendenți la fotoliul de primar al Capitalei chiar din prima zi

Campania electorală pentru Andrei Năstase va începe din data înregistrării acestuia de către CEC. Potrivit legii, din momentul depunerii setului de documente, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a lua o decizie în vederea înregistrării candidatului în cursa electorală.

Până în acest moment, și-au mai anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al Capitalei viceprimarul de Orhei, Reghina Apostolova; activistul civic Sergiu Tofilat și președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

Candidații se pot înscrie în cursă până în data de 19 aprilie. Alegerile locale în Chişinău, Bălţi şi încă cinci localităţi vor avea loc în data de 20 mai.

Fluxul de știri
0