Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiril Lucinschi și-a aflat sentința. Câți ani de pușcărie i-au dat magistrații

© Sputnik / Miroslav RotariElena Cojocari și Chiril Lucinschi
Elena Cojocari și Chiril Lucinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Chiril Lucinschi este învinuit de procurorii anticorupție de spălarea banilor în proporții deosebit de mari și fals în declarații.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Fostul deputat Chiril Lucinschi și-a aflat astăzi sentința. Lucinschi a fost învinuit de procurorii anticorupție de spălarea banilor în proporții deosebit de mari și fals în declarații.

Chiril Lucinschi la judecată - Sputnik Moldova
Politică
Zi decisivă pentru Chiril Lucinschi. La 4 aprilie își află sentința

Acesta a fost reținut de procurorii anticorupție pe data de 25 mai 2017, în timp ce se afla la slujbă la Mănăstirea Suruceni. Din 27 mai 2017, fostul deputat liberal-democrat se află în arest la domiciliu. La 1 august 2017, procurorii anticorupție au trimis dosarul lui Lucinschi în judecată.

În cadrul ședinței din 15 martie 2018, s-au desfășurat dezbaterile judiciare, iar învinuitul și-a spus ultimul cuvânt. Lucinschi nu își recunoaște vina. 

Procurorul de caz a solicitat în instanță privarea de libertate a lui Chiril Lucinschi pe o perioadă de 6 ani și jumătate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani; pentru fals în declarații – amendă în mărime de 550 de unități convenționale, echivalent a 27.500 de lei; confiscarea sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor, precum și 1/2 cote-părți a învinuitului din 2 terenuri și o casă de locuit din municipiul Chișinău.

Magistratul Judecătoriei Buiucani, Elena Cojocari, a decis condamnarea lui Chiril Lucinschi pe o perioadă de 5 ani și jumătate în penitenciar de tip semiînchis, amendă de 27,5 mii de lei, privarea de dreptul de a ocupa o funcție pe o perioadă de 4 ani. La fel, a fost dispusa confiscarea speciala a bunurilor lui Lucinschi si anume 1/2 cota-parte din doua terenuri și o casă de locuit din Chisinau, inclusiv a sumei de 23.000 de euro – bani ridicați în cadrul perchezițiilor.

Instanța a mai decis eliberarea lui Lucinschi din arest la domiciliu și plasarea acestuia sub control judiciar până la pronunțarea sentinței de către instanțele ierarhic superioare. 

Fluxul de știri
0