Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salarii mari în Moldova. Unde șoferii primesc peste 1000 de euro pe lună

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă ai calificarea necesară și onorezi cu brio toate sarcinile care îți sunt scrise în fișa de post, atunci poți obține salarii de 1500 de euro și la un loc de muncă în Moldova.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM) a publicat topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova. Ofertele tentante au fost prezentate la ANOFM de agenții economici din mai multe regiuni ale țării, inclusiv din municipiul Chișinău.

Sergiu Sainciuc - Sputnik Moldova
Profesorii vor avea salarii mai mari. Ce propun sindicatele

Cel mai mare salariu propus de angajatorii din Moldova se ridică la 30 de mii de lei pe lună și acesta nu se referă la vreo funcție de conducere. Astfel, peroanele care au calificarea de programator pot primi un salariu maxim de 30 de mii de lei. Asta dacă vor fi acceptați la locurile vacante oferite de întreprinderea Pentalog din Chișinău.

Un salariu de 30 de mii de lei este posibil să fie ridicat în fiecare lună și de la întreprinderea de stat ”Moldaeroservice”. Aici unui comandat de navă i se va oferi un salariu de la 6,5 mii până la 30 de mii de lei pe pună. Compania anunță un loc vacant la care pot aplica toate persoanele care au calificarea necesară. 

Dacă credeați că șoferii din Moldova sunt plătiți prost, atunci greșiți. O companie din Orhei a anunțat 10 locuri vacante pentru postul de șofer de camion. Instituția anunță că salariul pe care îl oferă șoferilor de camion variază între 10 mii și 25 de mii de lei pe lună. Și Parcul de troleibuze din Chișinău caută doi conducători de troleibuz cu un salariu lunar de până la 8 mii de lei. 

Cu cât vor crește salariile în Moldova până în anul 2020>>>

În topul ofertelor de muncă cu un salariu de 25 de mii de lei pe lună se situează și propunerea care vine din partea companiei Huawei Technologies. Întreprinderea anunță un post vacant de director, care este plătit cu 25 de mii de lei pe lună. 

Un salariu de până la 20 de mii de lei pe lună este oferit și cioplitorilor în piatră, dar și lăcătușilor auto de către două firme din Chișinău. 


Fluxul de știri
0