Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incredibil! Metodă inedită de contrabandă cu iPhone-uri

© REUTERS / STEPHEN LAMiPhone X
iPhone X - Sputnik Moldova
Abonare
Tehnologiile avansate sunt folosite în cazul contrabandei cu iPhone-uri de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Un grup de traficanți de iPhone-uri foloseau drone pentru a-și transporta marfa peste frontieră.

Apple - Sputnik Moldova
Vrei iPhone sau MacBook? Află mai întâi care este coșmarul producerii

Astfel, un grup de chinezi a reușit să transfere cu ajutorul unor drone iPhone-uri în valoare de 80 de milioane de dolari. Incidentul a avut loc aproape de orașul Shenzen, China, unde se află cea mai mare piață de electronice din lume. Ofițerii vamali din Shenzen au prins grupul de infractori în urmă cu câteva zile.

Grupul infracțional era format din 26 de persoane. Ei au apelat la drone pentru a parcurge o distanță de aproximativ 200 de metri, de la Hong Kong la Shenzen. În această manieră, au transferat iPhone-uri de ultimă generație în valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari. Toate dispozitivele erau din categoria „refurbished" (reparate în fabrică).

Potrivit presei chineze, este prima dată când un caz de contrabandă cu drone a fost interceptat în China. Contrabandiștii aveau nevoie de doar câteva secunde pentru a realiza un transfer cu o sacoșă legată de o dronă.

Pare incredibil, dar iPhone X te poate lăsa fără podoaba capilară>>>

În fiecare sacoșă se aflau cel puțin zece telefoane. Pe parcursul unei nopți, erau „livrate" aproximativ 15 mii de telefoane.

Fluxul de știri
0