Vrei iPhone sau MacBook? Află mai întâi care este coșmarul producerii

© REUTERS / David GrayApple
Apple - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre furnizorii Apple exploatează angajații săi în condiții inumane

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Nu este prima dată când apar astfel de detalii cu privire la condițiile inumane de muncă la un unul din furnizorii Apple.

Investigația celor de la China Labor Watch a scos la iveală dovezi care confirmă condițiile de coșmar în care angajații lucrează la un furnizor Apple, scrie Bloomberg.

Raportul investigației descrie modul în care își desfășoară activitatea în cadrul companiei Catcher Technology angajații care creează rame pentru iPhone și componente pentru MacBook. Fabrica este localizată în localitatea Suqian din provincia Jiangsu, la șase ore de Shanghai.

În fiecare zi, angajați trebuie să stea în picioare până la 10 ore și să fabrice carcase de iPhone. Muncitorii interacționează cu chimicale periculoase fără protecție pentru ochii și mâini.

Chiar dacă au măști de hârtie la gură, stropi din uleiul folosit pentru tăierea carcaselor le poate sări cu ușurință în ochi, iar mănușile de bumbac nu fac decât să se îmbibe cu lichid de tăiere într-un timp scurt, ajungând la piele și provocând iritații.

Constantin Ionescu - Sputnik Moldova
Alertare timpurie în caz de cutremur pe android și IOS

Zgomotul mediu dintr-o astfel de uzină ajunge deseori la 80 de decibeli sau chiar mai mult. Conform studiilor realizate de IAC Acoustics, expunerea de lungă durată la valori mari de zgomot poate duce la pierderea auzului.

Mâncarea de la cantină nu e deloc sănătoasă, astfel au fost înregistrate mai multe persoane cu probleme la stomac.

Lucrătorii sunt plătiți cu un salariu mediu de 300 de dolari pe lună sau aproximativ 1,38 dolari pe oră. Un angajat lucrează aproximativ 55 de ore pe săptămână, iar dacă vrea să demisioneze, pierde ultimul salariu.

Au fost înregistrate și situații în care oficialii uzinei au refuzat demisia și au insistat ca angajații să revină la muncă.

Potrivit Bloomberg, cei de la Apple au declarat că nu au depistat nici o încălcare a normelor de muncă la vreun furnizor, iar în cazul particular al Catcher Technology, o echipă de audit trimisă la uzină nu a identificat nici o neregulă în urma intervievării a 150 de angajați.

Fluxul de știri
0