Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Blocurile noi sau cele vechi? Care sunt cele mai sigure în caz de cutremur

© Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaȘantier, construcția blocurilor locative
Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea blocurile de locuințe din Chișinău corespunde normelor, iar în cazul unui eventual cutremur mai puternic acestea vor rezista. Asigurarea vine din partea directorului Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, Igor Nicoară.

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik, Silvia Zavadovschi. Potrivit lui Nicoară, doar construcțiile ridicate până în anii '50 sunt mai vulnerabile.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Funcționar din Cahul, implicat în mafia imobiliarelor: Oamenii rămâneau fără apartamente

„Blocurile ridicate până la implementarea normativelor de rezistență antiseismică, adică cele construite până în ani '50, sunt mai vulnerabile. Blocurile noi au fost construite respectându-se normativele de securitate antiseismică, ceea ce ne permite să spunem că sunt mai în siguranță", a declarat Igor Nicoară în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik Moldova.

Totuși, acestea au rezistat cutremurului puternic din 1986, fapt ce ar trebui să nu ne îngrijoreze.

„Acel cutremur a demonstrat că blocurile locative din Chișinău sunt sigure", adaugă Igor Nicoară.

În noiembrie 2013, ministrul Construcțiilor de atunci, Marcel Răducan, anunța că 134 de mii de blocuri locative din Moldova au fost construite în perioada 1945-1970, alte 160 de mii — între anii 1971-1991 şi doar 50 de mii — în perioada 1991-2011.

Fluxul de știri
0