Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcționar din Cahul, implicat în mafia imobiliarelor: Oamenii rămâneau fără apartamente

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Doi bărbați din Cahul, dintre care unul angajat la Cadastru, au pus la cale o schemă frauduloasă prin care deposedau ilegal de apartamente proprietarii de bună credință.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Doi bărbați, printre care un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Votat în primă lectură: Legea care îi va lăsa pe mii de moldoveni fără pământ

Acționând în complicitate, cei doi ar fi înstrăinat ilegal două bunuri imobile amplasate în municipiul Cahul.

Bărbații identificau proprietari de bună credință pe care îi deposedau ilegal de apartamente în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unui buletin de identitate fals. 

În primul caz, registratorul ar fi înregistrat ilegal un apartament fără a verifica autenticitatea buletinului de identitate și a extrasului hotărârii de judecată, prezentate de complicele său. Astfel, funcționarul, în mod conștient, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

În cel de-al doilea caz, în baza aceluiași act de identitate fals și a unei alte hotărâri judecătorești inexistente, au fost lipsiți de dreptul de proprietate succesorii legali ai unei persoane decedate. Ulterior, apartamentele erau înstrăinate prin intermediul unor persoane terțe.

Respectiv, primul apartament a fost înstrăinat ilegal cu 500 de mii de lei, iar al doilea cu 354 de mii de lei.

Ce se întâmplă la Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Zumbreanu oferă detalii>>> 

Reprezentanții CNA informează că în data de 21 martie procurori anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al registratorului de la Oficiul Cadastral Teritorial Cahul. De acolo au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri, ce păstrează urmele infracțiunilor.

Funcționarul a fost reținut pentru 72 de ore, iar celălalt bănuit a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani.

Fluxul de știri
0