Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum au fost expulzați diplomații din SUA și Rusia

Abonare
În total, sâmbătă au părăsit Statele Unite ale Americii 171 de persoane.

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Luni, mai multe țări ale Uniunii Europene, dar și SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și un șir de alte state au declarat că vor expulza diplomați ruși în urma cazului din Salisbury, oraș unde a fost otrăvit fostul agent GRU Serghei Skripal.

În special, autoritățile SUA au declarat că expulzează 48 de diplomați ruși și 12 angajați ai misiunii Rusiei pe lângă ONU. Totodată, va fi închis consulatul generalal Federației Ruse din Seattle.

В аэропорту Внуково. - Sputnik Moldova
Rusia
Diplomații ruși au revenit acasă din SUA

Joi ambasadorul SUA în Federația Rusă, Jon Huntsman, a fost chemat la MAE al Federației Ruse unde i s-a comunicat că, reieșind din principiul reciprocității, ca măsură de răspuns, 58 de diplomați ai Ambasadei SUA la Moscova și doi angajați ai consulatului din Ekaterinburg au fost declarați persona non grata. În afară de aceasta, va fi închis consulatul general al SUA din Sankt Petersburg.

Activând pentru serviciile secrete britanice, Skripal și fiica sa au fost otrăviți pe 4 martie, în orașul Salisbury. Londra afirmă că statul rus ar fi implicat în otrăvirea lui Skripal cu substanța A234, însă Rusia neagă categoric acest fapt.

Fluxul de știri
0