Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomații ruși au revenit acasă din SUA

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaВ аэропорту "Внуково".
В аэропорту Внуково. - Sputnik Moldova
Abonare
Două aparate de zbor, avânt la bord diplomați ruși, au aterizat la Moscova.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Diplomații ruși care au fost expulzați din Statele Unite ale Americii s-au îmbarcat în autocare și au și părăsit aeroportul Vnukovo din Moscova, anunță corespondentul RIA Novosti.

Russlands Außenamtssprecherin Maria Sacharowa - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: 50 de diplomați britanici vor pleca acasă

Anterior, alți diplomați au părăsit aeroportul cu transportul personal.

Diplomații au fost aduși cu avioanele detașamentului de aviație "Rusia". Unul a decolat din Washington și a aterizat la Moscova, iar cel de-al doilea a făcut o escală la New-York, unde s-au îmbarcat diplomații ruși acreditați la ONU.

În total, sâmbătă au părăsit Statele Unite 171 de diplomați ruși.

Săptămâna trecută, un șir de state ale Uniunii Europene, precum și SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și altele au anunțat decizia de expulzare a diplomaților ruși în legătură cu incidentul din Salisbury, unde pe 4 martie a fost otrăvit spionul britanic, Serghei Skripal, și fiica lui, Iulia. În afară de aceasta, autoritățile Marii Britanii și Islandei au decis să boicoteze meciurile campionatului de fotbal din Rusia.

Partea britanică afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea lui Skripal cu substanța A234, fapt negat de Moscova.

Fluxul de știri
0