Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De mâine Guvernul revalorizează pensiile. Vezi ce înseamnă asta

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe categorii de pensionari vor primi din data de 2 aprilie pensii mai mari. Și anume vor beneficia de această majorare persoanele care au ieșit la pensie în anii 2012-2013.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Pensiile pentru limita de vârstă şi dizabilitate, stabilite în anii 2012-2013, vor fi valorizate din data de 2 aprilie, cu doi ani mai devreme decât au anunțat inițial autoritățile. Asta înseamnă că din această zi pensionarii din categoriile respective vor ridica pensii mai mari.

Vadim Brinzaniuc - Sputnik Moldova
Silvia Radu a dispus crearea unui centru de plasament pentru bătrâni în Colonița

Din data de 1 octombrie 2018 vor fi valorizate pensiile pentru limita de vârstă şi dizabilitate stabilite în perioada 2014 — 31 martie 2017.

În anul următor se va efectua valorizarea anticipată pentru 130 746 de beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, ceea ce va constitui o majorare medie lunară cu peste 300 de lei. Pentru 21 264 de beneficiari de pensii de dizabilitate, creşterea va depăşi 280 de lei pe lună, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Premierul Pavel Filip, dar și alți membri ai Guvernului au declarat că recalcularea anticipată a pensiilor a devenit posibilă grație creșterii veniturilor la bugetul de stat.

Fluxul de știri
0