Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Silvia Radu a dispus crearea unui centru de plasament pentru bătrâni în Colonița

© Facebook / Vadim BrinzaniucVadim Brinzaniuc
Vadim Brinzaniuc - Sputnik Moldova
Abonare
În sediul unei foste grădinițe din comuna Colonița, Chișinău, va fi creat un centru de plasament pentru persoanele în etate.
Silvia Radu a dispus crearea unui centru de plasament pentru bătrâni la Colonița

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat fiind solicitat de Sputnik Moldova că această inițiativă a fost lansată în urma solicitărilor adresate autorităților de a presta servicii sociale la domiciliu contra cost, în condițiile în care, în prezent, potrivit legislației, anumite categorii de cetățeni nu întrunesc criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de acest serviciu gratuit. În același timp, mai mulți solicitanți ai acestor servicii au copii peste hotare şi sunt dispuși să plătească o taxe pentru ajutorul acordat de asistenții sociali.

În acest context, primarul interimar Silvia Radu dispus majorarea bugetului pentru domeniul social în anul 2018 cu 25 de milioane de lei pentru a putea acoperi cât mai multe necesități la acest capitol.

Vadim Brânzaniuc a menționat că deocamdată nu putem vorbi despre o sumă estimativă care ar fi necesară pentru implementarea proiectului, dar nici câte persoane ar putea beneficia de serviciile asistenților sociali din cadrul centrului, întrucât Direcția Generală Asistență Socială urmează să elaboreze un regulament în acest sens până în data de 20 ianuarie 2018.

Fluxul de știri
0