Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaВ России закроют генконсульство США в Петербурге
В России закроют генконсульство США в Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Este măsura simetrică promisă de Moscova drept răspuns la acțiunea întreprinsă de administrația SUA.

CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik. Rusia declară indezirabili 60 de diplomați americani, aceștia urmând să părăsească țara pănă la 5 aprilie, a declarat joi Ministerul de Externe de la Moscova, citat de RIA Novosti.

Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția Ambasadei Ruse la București în cazul Skripal: Este o nebunie politică colectivă

SUA au expulzat anterior 48 de diplomați ruși și 12 membri ai misiunii FR de pe lângă ONU, în semn de solidaritate cu poziția Marii Britanii în cazul Skripal. De asemenea, partea americană a sistat activitatea Consulatului general al Rusiei de la Seattle.

”Pornind de la principiul reciprocității, în calitate de măsură de răspuns, 58 de angajați ai ambasadei SUA și 2 reprezentanți ai Consulatului general din Ekaterinburg sunt declarați persona non grata”, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat.

Tot ieri, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a anunțat despre închiderea Consulatului general al SUA din Sankt Petersburg.

Fluxul de știri
0