Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Ambasadei Ruse la București în cazul Skripal: Este o nebunie politică colectivă

© Facebook / Ambasada Rusiei în RomâniaAmbasada Federatiei Ruse de la București
Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia Bucureștiului și a altor capitale europene de a expulza diplomați ruși reprezintă o nebunie politică colectivă, consideră diplomația rusă.

CHIȘINĂU, 27 mar — Sputnik. Ambasada Rusiei în România a reacționat la decizia ministerului Afacerilor Externe de la București de a declara persona non grata un diplomat rus. Potrivit Ambasadei, decizia reprezintă o manifestare a unei nebunii politice colective.

„La Ambasada Rusiei la București cred că este foarte probabil ca decizia luată să fie manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicație plauzibilă", menționează într-o notă reprezentanții Ambasadei.

Luni 19 state ale UE au decis expulzarea diplomaților ruși în semn de solidaritate cu poziția Marii Britaniei în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU Serghei Skripal.

Legătura dintre Skripal, Salisbury și depozitul de arme chimice din Europa>>>

În același timp, Austria, Slovenia, Slovacia, Portugalia, Malta, Luxemburg, Cipru, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Belgia au anunțat că nu vor lua măsuri diplomatice împotriva Federației Ruse.

Fluxul de știri
0