Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomat moldovean la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaMinisterul de Externe FR
Ministerul de Externe FR - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile ruse pregătesc măsuri de răspuns în legătură cu expulzarea diplomaților săi. Reprezentantul Ambasadei Moldovei la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Un reprezentant al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Aceasta vine ca răspuns la expulzarea a trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Moldova expulzează trei diplomați ruși>>>

Tot astăzi, la Ministerul rus de Externe, a fost convocat și ambasadorul României la Moscova, fiindu-i înmânată o notă de protest în legătură cu expulzarea unui diplomat rus de la București.

В России закроют генконсульство США в Петербурге - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg

Ministerul Afacerilor Externe a convocat astăzi șefii misiunilor diplomatice acreditate în Federația Rusă, care reprezintă statele ce s-au solidarizat cu Marea Britanie în cazul Skripal și au întreprins acțiuni neprietenești la adresa Rusiei, anunță MAE într-un comunicat.

Rusia declară indezirabili 60 de diplomați americani, aceștia urmând să părăsească țara până la 5 aprilie. Măsura vine ca răspuns la acțiunea întreprinsă de administrația SUA.

"Pornind de la principiul reciprocității, în calitate de măsură de răspuns, 58 de angajați ai ambasadei SUA și 2 reprezentanți ai Consulatului general din Ekaterinburg sunt declarați persona non grata", a anunțat diplomația rusă într-un comunicat.

En direct: des représentants occidentaux convoqués par la diplomatie russe

Опубликовано RT France 30 марта 2018 г.
Fluxul de știri
0