Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

București: Investigație în cazul avariei la Centrala Nucleară de la Cernavodă

© Photo : Guvernul RomânieiPremierul Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă - Sputnik Moldova
Abonare
Joi dimineața, Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la sistemul energetic național, ca urmare a unei disfuncționalități la un sistem electric.

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Premierul român, Viorica Dăncilă, i-a cerut Corpului de control să efectueze o investigație la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Centrala Nucleară de la Cernavodă - Sputnik Moldova
Ultima Oră: Avarie la centrala nucleară Cernavodă - reactorul 2, deconectat

Compania „Nuclearelectrica", care gestionează Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, a precizat că este vorba despre o defecțiune în partea clasică a centralei, nu în cea nucleară.

Duminica trecută, compania a anunțat reducerea la 55 la sută a puterii Unității 2, pentru înlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei.

Ce orașe românești urmau să fie nimicite cu bombe nucleare de către SUA>>>

Tot duminică, Unitatea 1 a fost oprită și ea controlat pentru o perioadă de aproximativ 48 de ore, ca urmare a unei defecțiuni la unul dintre sistemele de proces ale centralei.

Fluxul de știri
0