Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Dodon va pleca la Moscova - detalii

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon și Farit Muhametșin ambasador al FR în RM
Președintele Igor Dodon și  Farit Muhametșin ambasador al FR în RM - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întrevederii cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău, președintele Igor Dodon și-a anunțat intenția de a merge la Moscova pentru a soluționa mai multe probleme la cel mai înalt nivel.

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să efectueze o vizită oficială în Federația Rusă. Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

”Am analizat posibilitatea organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, în jumătatea a doua a lunii aprilie curent. În relațiile moldo-ruse s-au acumulat mai multe probleme, care impun necesitatea soluționării neîntârziate la nivel înalt”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Moldova expulzează trei diplomați ruși

Președintele moldovean și-a exprimat încă o dată ”cele mai sincere și profunde condoleanțe în legătură cu tragedia din Kemerovo, care a răpit viețile a 64 de persoane, majoritatea dintre care — copii. Aceasta este o adevărată dramă care a zguduit o lume întreagă. Poporul Republicii Moldovei este adânc îndurerat și este alături atât de rudele şi apropiații victimelor, cât și de toți cetățenii Federației Ruse”, a subliniat președintele Dodon.

Totodată, președintele moldovean a spus că este indignat de gestul fără precedent al Guvernului de la Chișinău privind expulzarea celor trei diplomați ruși, în calitate de gest de „solidaritate" cu o parte terță.

”Calific această acțiune a Guvernului Republicii Moldova drept sabotare deschisă, care prejudiciază interesele naționale ale statului. Acest gest a provocat un răspuns firesc de nedumerire şi condamnare din partea majorității cetățenilor moldoveni. El a fost întreprins de Partidul Democrat, aflat la guvernare în Moldova, pentru ca, în ajunul alegerilor, să-şi crească susținerea în rândurile alegătorilor pro-occidentali”, a punctat Igor Dodon.

Dodon a amintit și de înțelegerile asupra cărora s-a convenit în cadrul vizitei în țara noastră a viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, și și-a exprimat speranța că acțiunile iresponsabile şi evident provocatoare ale Guvernului de la Chișinău nu vor influența negativ realizarea acestor înțelegeri.

Fluxul de știri
0