Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ar putea afecta Moldova accidentul de la centrala nucleară din România

© Photo : Facebook / Nuclearelectrica OficialCentrala Nucleară de la Cernavodă
Centrala Nucleară de la Cernavodă - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimele avarii la Centrala Nucleară de la Cernavodă și influența acestora asupra mediului: opinia specialiștilor cu privire la incidentul care a avut loc în țara vecină.

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Specialistul principal al Direcției Monitoring al Calității Mediului din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Moldovei, Galina Catenco, a vorbit despre pericolul pe care l-ar putea prezinta pentru țara noastră ultima avarie care s-a produs la centrala nucleară din orașul Cernavodă din România.

„Potrivit analizelor pe care le-am primit astăzi, deocamdată nu are rost să ne facem griji. Nivelul contaminării este scăzut. Astăzi ne așteptăm la o acumulare de impurități, deoarece adie un vânt slab. Însă analizele nu vorbesc despre o creștere a concentrației", a spus Catenco.

Centrala Nucleară de la Cernavodă - Sputnik Moldova
Ultima Oră: Avarie la centrala nucleară Cernavodă - reactorul 2, deconectat

Specialistul a confirmat că deconectarea reactorului nuclear aflat la 400 de kilometri de Chișinău nu prezintă nici un pericol.

Joi, la centrala atomică din orașul Cernavodă din România s-a oprit reactorul 2. Este deja a doua avarie din ultimele zile, după cea din 25 martie. Deconectarea a fost provocată de problemele ce țin de partea electrică a centralei.

Potrivit unei declarații făcute de compania care gestionează centrala nucleară, ”Nuclearelectrica”, accidentul nu afectează securitatea nucleară.

Premierul României, Viorica Dăncilă, i-a cerut Corpului de control să investigheze situația de la Centrala Nucleară Cernavodă în contextul producerii celor două avarii.

Fluxul de știri
0