Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Schimb de amabilități”: Departamentul de Stat a numit Rusia „caracatiță”

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteUS State Department building
US State Department building - Sputnik Moldova
Abonare
Iar Ambasada Rusiei a comparat astfel de declarații cu metodele propagandei naziste.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. În ultima vreme relațiile dintre Rusia și SUA au devenit tensionate.

Ultimul schimb de „amabilități" la distanță dintre diplomații americani și cei ruși la Washington s-a produs marți, menționează RIA Novosti.

În Departamentul de Stat, Rusia a fost comparată cu un monstru din adâncul mărilor, iar diplomații de la Ambasada Rusiei în SUA și-a amintit că aceste epitete erau utilizate de propaganda nazistă.

Totul a pornit de la faptul că, în cadrul briefingului ordinar, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a etichetat Rusia cu un epitet nu chiar drăguț. Unul dintre jurnaliști a întrebat-o pe funcționară dacă alegerile din SUA din luna noiembrie anul curent vor fi mai securizate după expulzarea celor 60 de diplomați ruși.

Președintele Vladimir Putin a oferit un interviu postului NBC - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: nu avem niciun motiv să ne implicăm în alegerile din SUA

„Nu vă putem spune că alegerile din SUA vor fi în siguranță. Rusia are mâini lungi, Rusia are multe tentacule. Presupunem că ea va manifesta în continuare interes pentru alegerile noastre, precum și pentru alegerile din multe alte țări", a spus Heather Nauert.

Atunci când jurnalistul, mirat, a mai adresat o întrebare referitor la „mâini și tentacule", reprezentanta Departamentului de Stat și-a confirmat spusele și a adăugat, referindu-se la Rusia: „Acesta este un monstru din adâncul mărilor".

Câteva ore mai târziu, pe pagina Twitter a Ambasadei Rusiei în SUA a apărut expresia rostită de Heather Nauert alături de un placat antibolșevic de prin anii 1930, din perioada Germaniei naziste. Pe placat era imaginea unui păianjen roșu putând o cască de ostaș al Armatei Roșii și care își întinse plasa peste globul pământesc, iar alături inscripțiile: „Bolșevism" și „Marele show anribolșevic".

Official residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C. - Sputnik Moldova
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 17 țări se alătură Washingtonului

Ambasada Rusiei a adăugat din partea sa: „„Astăzi am devenit martori al „Marelui show antibolșevic" în interpretarea reprezentantului oficial al Departamentului de Stat".

Investigarea implicării imputate Rusiei în alegerile americane din 2016 este condusă de Robert Muller, procuror special independent, precum și de către ambele camere ale Congresului SUA. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, susține că acuzațiile de amestec al Rusiei în alegerile din SUA sunt „vorbe absolut goale". În februarie procurorul special a acuzat 13 cetățeni ruși de implicare în alegerile prezidențiale din SUA, însă nu a comunicat nimic despre legătura dintre aceștia și autoritățile Rusiei.

Fluxul de știri
0