Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 17 țări se alătură Washingtonului

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaOfficial residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C.
Official residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C. - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia Washingtonului îi vizează pe 60 de diplomați ruși, 12 dintre care erau parte a misiunii ONU.

CHIȘINĂU, 26 mar — Sputnik. Statele Unite au anunțat expulzarea a 60 de diplomați ruși în legătură cu cazul de otrăvire a fostului ofițer GRU Serghei Skripal, stabilit în Marea Britanie, anunță RIA Novosti cu referire la un înalt funcționar de la Casa Albă.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal

"Expulzăm 48 de reprezentanți ai misiunii diplomatice și 12 reprezentanți ai misiunii ONU. În total, e vorba de 60 de diplomați", transmite RIA Novosti.

Săptămâna trecută, liderii statelor UE au adoptat o declarație comună care vizează cazul de otrăvire a agentului rus în apropiere de localitatea Salisbury, în care își exprimă susținerea față de constatările Guvernului Britanic privind „implicarea probabilă" a Federației Ruse în acest caz.

Totodată, Consiliul European a convenit asupra deciziei de rechemare pentru consultări a reprezentantului diplomatic al UE în Federația Rusă.

Tot astăzi, au fost expulzați mai mulți diplomați ruși din 16 state.

Fluxul de știri
0