Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Meleșcanu nu exclude o întâlnire cu Lavrov, „înaintea unor contacte mai importante”

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKTeodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, nu exclude că în viitorul apropiat ar putea avea o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Moscova sau București, înaintea unei întâlniri la un nivel mai înalt.

CHIȘINĂU, 28 mar — Sputnik, Octavian Racu. Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu nu a exclus că în viitorul apropiat ar putea avea loc o întâlnire la nivel de șefi ai diplomațiilor ruse și române, la Moscova sau București.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Analist român, despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București

"Eu nu exclud o asemenea posibilitate, însă vreau să vă spun că o asemenea vizită nu poate fi făcută decât în momentul în care există anumite elemente de consens care permit realizarea unor înțelegeri care să fie acceptate de cei doi miniștri de Externe", a declarat oficialul într-un interviu oferit pentru Adevărul Live.

Acesta a precizat că Bucureștiul și Moscova se află acum în faza de pregătire și clarificare a unor lucruri în relația dintre România și Rusia.

"Sigur, dacă va fi o evoluție pozitivă, cum noi sperăm și ne dorim, cred că se va putea ajunge. Oricum se va trece și prin această etapă înainte de a avea alte contacte mai importante", a declarat Meleșcanu.

Totodată, șeful diplomației române a calificat expulzarea diplomatului rus drept o măsură blândă, prin care Bucureștiul și-a dorit să demonstreze solidaritatea cu Marea Britanie, fără a intra în confruntare cu Federația Rusă.

"Este o măsură relativ blândă. Trebuie să ne solidarizăm cu britanicii, dar fără a face o temă de confruntare cu Rusia", a subliniat el, adăugând că România își dorește relații pragmatice și predictibile cu Rusia, bazate pe respectarea normelor şi principiilor dreptului internaţional.

Fluxul de știri
0