Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Termenul de achitare a primei de asigurare obligatorie, prelungit: Vezi până la ce dată

© Sputnik / Evghenii PanasencoMedicină
Medicină - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Națională de Asigurări în Medicină a prelungit termenul de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. CNAM a extins până la data de 2 aprilie termenul în care moldovenii pot achiziționa, cu reduceri, polița de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Почта Молдовы - Sputnik Moldova
Problema a fost soluționată: Polița medicală poate fi cumpărată și la Poștă

Potrivit unui comunicat al instituției, anual, perioada de achitare a primei de asigurare în sumă fixă expiră pe 31 martie, dar deoarece în 2018 această dată cade sâmbătă, zi de odihnă, ultima zi de achitare a fost transferată pentru luni, 2 aprilie.

Amintim că, până la această dată, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50% și 75% din valoarea primei.

În Moldova dacă nu ai poliță medicală poți face și pușcărie>>>

După 2 aprilie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de lege vor achita primele în mărime integrală, inclusiv amenda și penalitatea, iar statutul de asigurat va fi activat după șapte zile din momentul achitării.

Fluxul de știri
0