Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Problema a fost soluționată: Polița medicală poate fi cumpărată și la Poștă

© Sputnik / Miroslav RotariПочта Молдовы
Почта Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Achitarea primei de asigurare este posibilă la oficiile poştale și de pe orice dispozitiv conectat la internet

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Compania Naţională de Asigurări în Medicină anunţă că au fost remediate problemele tehnice apărute la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă prin intermediul oficiilor poştale. 

Polita medicina - Sputnik Moldova
Societate
Temporar, polița de asigurare medicală nu poate fi procurată la oficiile poștale

După înlăturarea defecțiunilor tehnice, polița medicală poate fi achitată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Acesta este accesibil atât la oficiile poștale, cât și la orice terminal de plată sau dispozitiv conectat la internet.

Din cauza unor probleme tehnice, timp de două zile, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă nu a fost posibilă prin intermediul oficiilor poştale.

Din 29 decembrie, persoanele care se asigură în mod individual pot să achite prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă pentru anul 2018. Până pe 31 martie 2018, aceste persoane beneficiază de reduceri în mărime de 50 la sută şi 75 la sută.

Prețul poliței medicale nu s-a schimbat și a rămas același — de 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75 la sută şi achită 1014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM. Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 de lei, ceea ce reprezintă 50 la sută din prima de asigurare medicală.

Fluxul de știri
0