Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Chișinău diplomații rușii i-au prins pe picior greșit pe cei americani

© Sputnik / Miroslav RotariПосольство Америки в Молдове
Посольство Америки в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Federației Ruse la Chișinău vine cu o reacție după ce Ambasada SUA din Capitala Republicii Moldova a salutat expulzarea a trei diplomați ruși din țara noastră.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. În mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, diplomații ruși constată că cei americani practic s-au autodenunțat recunoscând influența pe care o au asupra autorităților de la Chișinău.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Analist român, despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București

"Salutăm sinceritatea cu care ambasada SUA din Republica Moldova recunoaște influența pe care o are asupra cursului politic al Chișinăului oficial. Ne așteptăm ca partea americană să fie la fel de sinceră şi de "autodemascatoare" și în alte chestiuni de politică internațională de actualitate, inclusiv în așa-numitul "caz Skripal", scriu pe Facebook diplomații ruși din Chișinău.

Amintim că, marți, 27 martie, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a anunțat că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametshin, căruia i s-a adus la cunoştinţă conţinutul Notei Verbale, prin care, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), trei diplomaţi din cadrul misiunii sunt declaraţi persona non grata şi sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de şapte zile.

După care, Ambasada SUA în Republica Moldova a anunțat că salută decizia Chişinăului de a acţiona în solidaritate cu Marea Britanie şi cu aliaţii şi vecinii săi „în responsabilizarea Rusiei pentru acţiunile ei care încalcă dreptul internaţional şi ameninţă securitatea europeană".

Fluxul de știri
0