Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile din Moldova sunt în alertă: Ce a solicitat premierul Pavel Filip

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
După tragedia din orașul rus Kemerovo, premierul Pavel Filip a dispus verificarea tuturor localurilor de agrement din țară.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Opinia publică internațională a fost zguduită de tragedia care a avut loc duminică în orașul rusesc Kemerovo. În urma unui incendiu devastator și-au pierdut viața 64 de persoane, dintre care 41 erau copii.

Premierul moldovean, Pavel Filip, le-a solicitat tuturor instituțiilor responsabile să verifice respectarea normelor antiincendiare în toate localurile de menire social-culturale și de agrement din țară.

„Cauza multor tragedii este neglijența. Deși sunt stabilite norme clare, este important cum se respectă acestea, cât de responsabili sunt cei care administrează aceste obiective", a declarat premierul în cadrul unei ședințe la Guvern cu autoritățile ce au atribuții în domeniul respectării normelor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiu în Kemerovo - Sputnik Moldova
Rusia
Șocant - 41 de copii au murit în urma incendiului din Kemerovo

Astfel, în următoarele zile vor fi constituite echipele mixte care vor demara controale privind respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea căilor de acces pentru ambulanțe și pompieri în caz de necesitate. Totodată, urmează să fie stabilită lista obiectivelor unde se atestă un aflux mare de oameni.

Totodată, autoritățile au anunțat organizarea simulărilor unor situațiilor de incendiu, iar agenții economici vor atenționați în scris în privința respectării normelor de securitate antiincendiară.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, va fi făcută rotația angajaților care vor efectua verificările, pentru a asigura obținerea unui tablou cât mai clar.

Premierul a ținut să precizeze că în urma acestui exercițiu urmează să fie identificați inspectorii corupți care au oferit certificate în lipsa îndeplinirii cerințelor stabilite de legislație, astfel fiind pusă în pericol viața oamenilor. Totodată, el a solicitat ca, în funcție de rezultatele controalelor, revizuirea cadrului de aplicare a sancțiunilor în domeniu.

Fluxul de știri
0