Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacerea "Țigareta 3": Moldova, Polonia, Ucraina. Detalii care te bagă în sperieți

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup criminal format din cetățeni ucraineni, polonezi, moldoveni, români și georgieni au pus pe roate o afacere ilegală cu țigări în Ucraina.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik Două grupări criminale formate din cetățeni ucraineni, polonezi, moldoveni, români și georgieni, care fabricau și vindeau țigări, au fost deconspirate de polițiști. Infractorii au vârste cuprinse între 32 și 53 de ani. Ei au fost reținuți de forțele de ordine din Moldova, Ucraina și Polonia. Timp de un an, indivizii au cauzat statului polonez un prejudiciu de 25 000 000 de euro.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru contrabanda cu țigări din Republica Moldova

Angajații Inspectoratului Național de Investigații împreună cu procurorii PCCOCS au stabilit că grupările criminale produceau țigări în mai multe fabrici clandestine pe teritoriul Ucrainei și Poloniei. Mai mult, suspecții au racolat trei foști angajați ai fabricii "Tutun — CTC" din Moldova pe care i-au forțat să muncească într-o fabrică din Cernăuți, Ucraina.

Din această întreprindere oamenii legii au ridicat mașini industriale pentru fabricarea țigărilor, echipamente pentru prepararea materiei prime, 50 de cutii cu țigări și 1500 de kg de tutun netratat. Acolo au fost reținuți și doi membri ai grupării criminale, un ucrainean și un moldovean.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile indivizilor și la fabrică, au mai fost depistate alte 97 de milioane de țigarete, două tone de tutun, 20 de grame de mentamfetamină, pastile extasy, trei pachete cu marijuana, trei revolvere, un pistol, 238 de cartușe, două veste antiglonț și cuțite.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 90 de zile în Polonia. Dacă vor fi găsiți vinovați indivizii riscă să-și petreacă 10 ani după gratii. 

Fluxul de știri
0