Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Teatrul, locul de care ai nevoie pentru a gândi liber şi spontan

© Photo : Facebook / Teatrul Geneza ArtTeatrul ”Geneza Art”, secvență din spectacol
Teatrul ”Geneza Art”, secvență din spectacol - Sputnik Moldova
Abonare
Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume, dar el este mai mult decât atât.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. La 27 martie, în toată lumea este marcată Ziua Mondială a Teatrului. Această dată este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa.

”Oameni vin la teatru pentru emoție. Simțind energia care vine din sala de spectacole, pot spune că oameni vin la teatru pentru emoție vie, pentru purificarea sufletului, pentru lacrimile care cad pe obraz, pentru răvășirea sufletului”, a declarat într-un interviu pentru Sputnik regizorul Teatrului ”Geneza Art”, Daniela Burlaca, care tocmai a ridicat Premiul Mare pentru cel mai bun spectacol dramatic în cadrul Galei UNITEM-2018.

Daniela Burlaca susține că spectatorul vine la teatru nu doar să zâmbească și să plângă, dar şi să gândească, să analizeze, să se educe și să se informeze.

Anastasia Primov - Sputnik Moldova
400 de bilete gratuite la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu"

”Mă bucur foarte mult că de la o vreme oamenii simt necesitatea de aceste stări și vin la teatru, indiferent că vine public tânăr sau de vârsta a treia. Oamenii vin pentru cultură, pentru a-și reîncărca bateriile sufletului și pentru a-și echilibra starea psiho-emoțională”, a declarat regizorul ”Geneza Art”.

Cea mai mare recompensă pentru munca actorului este sala plină la fiecare spectacol și aplauzele sincere ale spectatorului. 

”Cel mai mult simțim clipe de fericire atunci când spectatorii ne scaldă în aplauze, când primim mesajele lor. Simțim că lumea ne vrea”, a declarat Daniela Burlaca pentru Sputnik. 

În următoarele luni Teatrul ”Geneza Art” va pleca la Cluj, România, cu spectacolele ”Invitație la vals” și ”Cutia Neagră”. La 20 mai, spectacolul ”Cutia neagră” va fi jucat pe scena teatrului din Erevan, Armenia. Spectacolul ”Cutia neagră”, jucat de actorii Teatrului ”Geneza Art”, a luat premiul mare în cadrul concursului tinerilor regizori din spațiul CSI.

Fluxul de știri
0