Scandal de proporţii: Facebook înregistrează orice mișcare a utilizatorilor

CC0 / / Facebook, social media
Facebook, social media - Sputnik Moldova
Abonare
Scandalul în care este implicată rețeaua de socializare Facebook ia amploare.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Rețeaua Facebook stochează informații, inclusiv istoricul de apeluri și mesajele private. Astfel, mai mulți utilizatori au descoperit că gigantul Facebook a stocat „jurnale" complete ale apelurilor de intrare și de ieșire, la fel și ale mesajelor text.

Facebook - Sputnik Moldova
Facebook atacată în judecată după scandalul "Cambridge Analytica"

Mai multe persoane au raportat că le-au fost stocate date precum contactele din agendă, evenimentele sociale din calendarele personale și chiar zilele de naștere ale prietenilor, scrie Bloomberg.

Descoperirea a venit după ce sute de utilizatori ai rețelei de socializare au încercat să-și șteargă profilurile în urma scandalului „Cambridge Analytica". Facebook încurajează oamenii să-și dezactiveze profilul, iar când aceștia vor să-l șteargă definitiv — datele personale sunt deja stocate pe serverele companiei.

Creatorul WhatsApp cere să renunțăm la Facebook. Noul hashtag #deletefacebook>>>

Astfel, atunci când utilizatorii solicită ștergerea definitivă a conturilor, Facebook sugerează: „Este posibil să doriți să descărcați o copie a informațiilor dvs de pe Facebook" — ceea ce indică în mod clar faptul că orice mișcare a utilizatorului este înregistrată.

Fluxul de știri
0