Facebook atacată în judecată după scandalul "Cambridge Analytica"

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFacebook
Facebook - Sputnik Moldova
Abonare
Firma de consultanță politică "Cambridge Analytica" a accesat datele a peste 50 de milioane de americani, fără consimțământul acestora, și a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump în 2016.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Facebook a fost dată în judecată de către un utilizator pentru scurgerea de date.

Procurorii din statul Massachusetts, SUA, împreună cu autoritatea americană pentru comerț, au demarat o investigație în acest context. Totodată, Marea Britanie și Germania au cerut anchete privind siguranța datelor utilizatorilor pe platforma Facebook, în vreme ce Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook, a fost chemat în Congresul SUA să dea explicații, scrie Bloomberg.

Facebook - Sputnik Moldova
Creatorul WhatsApp cere să renunțăm la Facebook. Noul hashtag #deletefacebook
Zuckerberg și-a cerut scuze și a promis un audit al modului în care Facebook partajează informațiile utilizatorilor cu alte companii.

Tot din cauza acestui scandal, acțiunile Facebook au scăzut luni și marți la bursă, pierzând 60 de miliarde de dolari din capitalizarea companiei — adică în jur de 8-9 la sută din valoarea sa.

Șocant: Facebook, un pericol pentru sănătatea mintală>>>

Concomitent, a fost inițiată campania "#DeleteFacebook" în semn de protest al utilizatorilor, iar Brian Acton, un cofondator al WhatsApp, s-a alăturat acesteia. Trupa "Massive Attack" și-a șters pagina de Facebook.

Fluxul de știri
0