Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a ajuns în Kemerovo, orașul în care incendiul a luat 64 de vieți

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин почтил память погибших при пожаре в Кемерове
Президент РФ В. Путин почтил память погибших при пожаре в Кемерове - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Kemerovo, orașul siberian care deplânge victimele tragediei de duminică. Incendiul care a izbucnit într-un mall a provocat moartea a cel puțin 64 de persoane, inclusiv un număr mare de copii.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Aproximativ 50 de persoane au fost rănite sau au avut de suferit în urma inhalării fumului toxic, situația fiind agravată de încălcările comise la construcția și gestionarea clădirii. Anchetatorii au descoperit că ieșirile de urgență au fost blocate, împiedicând evacuarea oamenilor din mall, iar un gardian este suspectat de faptul că a deconectat sistemul de alarmă al clădirii. Cel puțin patru persoane au fost arestate în urma cu tragediei.

Fire at Zimnyaya Vishnya shopping mall in Kemerovo - Sputnik Moldova
Rusia
Copii în incendiu: „Spune-i mamei că am iubit-o." Texte sfâşietoare. Noi detalii

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la locul tragediei din Kemerovo și a depus flori la memorialul improvizat unde oamenii localnicii continuă să aducă jucării, flori și fotografii ale celor decedați. De asemenea, președintele așteaptă să primească rapoarte de la serviciile locale de urgență și de la administrația regională.

Vorbind la o conferință de la Kemerovo, Putin a spus că neglijența și nepăsarea au dus la tragedie.

"Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o explozie neașteptată a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se odihnească. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din cauza neglijenței criminală, a nepăsării", a spus Putin.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la spitalul unde sunt tratate persoanele care au avut de suferit în urma incendiului din Kemerovo
Президент РФ В. Путин почтил память погибших при пожаре в Кемерове - Sputnik Moldova
Vladimir Putin la spitalul unde sunt tratate persoanele care au avut de suferit în urma incendiului din Kemerovo

Marți dimineață, sute de persoane s-au adunat la sediul administrației regionale Kemerovo. Ei scandau "adevărul, adevărul" şi au cerut ca cei responsabili pentru măsurile de securitate antiincendiară la mall să fie pedepsiți pentru neglijența care a dus la pierderea a zeci de vieți omenești.

Fluxul de știri
0