Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal

© Sputnik / Valeri Melnikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Refuzul Marii Britaniei de a coopera cu Rusia în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, reprezintă o încălcare gravă a convenției cu privire la interzicerea armelor chimice, afirmă ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. Refuzul Marii Britanii de a coopera cu Rusia în cazul fostului ofițer GRU Serghei Skripal reprezintă o încălcare gravă a Convenției cu privire la interzicerea armelor chimice, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Полиция в Солсбери, где отравили Сергея Скрипаля - Sputnik Moldova
Legătura dintre Skripal, Salisbury și depozitul de arme chimice din Europa

Ministrul a menționat că britanicii au sesizat Organizația pentru interzicerea armelor chimice (OPCW), ceea ce presupune că ei trebuie să-și îndeplinească obligațiile asumate în cadrul acestei convenții.

"Ceea ce ni s-a spus în mod direct — nu discutăm cu voi — reprezintă o încălcare gravă a Convenției, în care se spune foarte clar că până a întreprinde ceva, ești obligat să te adresezi acelui stat, de pe teritoriul căruia presupui că provine substanța toxică. Ei ne spun cu un ton de superioritate — nu discutăm cu voi", a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

El a menționat că publicului nu i se explică toate acestea în presa internațională, iar totul se reduce la menționarea solidarității Franței, Germaniei și SUA cu Marea Britanie, care ar cere Rusiei explicații, iar Moscova doar își neagă implicarea în otrăvirea fostului ofițer.

 

Fluxul de știri
0