Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România, în războiului diplomatic împotriva Rusiei

© Facebook / Ambasada Rusiei în RomâniaAmbasada Federatiei Ruse de la București
Ambasada Federatiei Ruse de la București - Sputnik Moldova
Abonare
România a anunțat expulzarea unui diplomat rus, exprimându-și solidaritatea cu Marea Britanie în cazul otrăvirii fostului ofițer GRU Serghei Skripal.

CHIȘINĂU, 23 mar — Sputnik. Ministerul român de Externe a anunțat că va declara persona non grata un diplomat rus. El va fi obligat să părăsească teritoriul României. Potrivit MAE, "atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional".

Official residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C. - Sputnik Moldova
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 17 țări se alătură Washingtonului

"Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă", afirmă Ministerul Afacerilor Externe de la București într-un comunicat.

MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non grata și că este obligat să părăsească teritoriul României.

Un reprezentant al ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că Moscova va răspunde similar fiecărui stat care va decide să expulzeze diplomați ruși.

Fluxul de știri
0