Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei: Moscova reacționează la „pasul neprietenos” al Occidentului

© Sputnik / Valeriy Melnikov / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 26 martie, 14 țări ale Uniunii Europene, precum și SUA, Canada și Ucraina, au decis expulzarea unor diplomați ruși în legătură cu incidentul care s-a produs în Salisbury.

CHIȘINĂU, 26 mart — Sputnik. MAE al Federației Ruse a declarat că expulzarea diplomaților ruși dintr-un șir de țări membre ale Uniunii Europene și NATO nu va rămâne fără urmări.

Anterior, 14 țări ale UE, precum și SUA, Canada și Ucraina, au adoptat o decizie cu privire la expulzarea diplomaților în legătură cu incidentul care s-a produs în Salisbury.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal

„Considerăm acest pas ca fiind unul neprietenos și care nu corespunde sarcinilor și intereselor privind constatarea cauzelor și căutarea persoanelor care se fac vinovate de producerea incidentului din 4 martie, din Salisbury. Gestul provocator al faimoasei solidarități cu Londra a acestor țări, care s-au lăsat duse de nas de autoritățile britanice în așa-numitul „dosar Skripal" și care nu și-au dat silința să se descurce în cele întâmplate, este o continuare a liniei de confruntare în escaladarea situației", afirmă MAE al Rusiei într-un comunicat de presă.

În 4 martie, în orașul Salisbury din Marea Britanie, au fost otrăviți agentul britanic Serghei Skripal și fiica sa Iulia. Londra afirmă că în otrăvirea celor două persoane cu substanța A234 este implicată Rusia, iar aceasta neagă categoric acuzația Londrei.

Fluxul de știri
0