Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă sărbătoare națională în Moldova. Ce vom marca pe 26 iunie

© Sputnik / Мирослав РотарьЛюди на улице
Люди на улице - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de deputați din Parlamentul de la Chișinău propun ca în calendar să fie inclusă o nouă sărbătoare națională.

CHIȘINĂU, 25 mar – Sputnik. Un grup de deputați socialiști au propus introducerea în Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova a unei noi zile naționale. Legiuitorii au înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens. 

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
O nouă zi de sărbătoare va fi inclusă în calendarul Republicii Moldova

Socialiștii propun ca în calendarul sărbătorilor naționale să fie inclusă și Ziua Națională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. Deputații solicită ca această zi să fie marcată în fiecare an pe data de 26 iunie. 

”Scopul acestui proiect este captarea atenției și încurajarea tinerilor, dar și a populației generale, să prețuiască sănătatea și să excludă din viața lor drogurile”, menționează autorii în Nota informativă a proiectului. 

În 1987, Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății a decis ca data de 26 iunie să fie declarată drept Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. 

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri în rândul adolescenților a crescut de 2,5 ori și a ajuns de la 8 la sută la 19 la sută. 

Fluxul de știri
0