Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă zi de sărbătoare va fi inclusă în calendarul Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un grup de deputați din mai multe fracțiuni parlamentare propune amendarea Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Lista zilelor naționale și comemorative în Republica Moldova ar putea fi completată cu o nouă dată. Un grup de deputați din mai multe fracțiuni parlamentare propune amendarea Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă din Republica Moldova. Documentul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare de joi, 15 februarie, a Parlamentului. 

Autorii inițiativei propun ca în lista sărbătorilor naționale și zilelor comemorative să fie introdusă și data de 30 iunie, când va fi sărbătorită Ziua Concurenței. Astfel, în Moldova vor fi 21 de zile naționale și comemorative. 

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Proiectul cu privire la instituirea sărbătorii ”Ziua Concurenței” a fost elaborat de Consiliul Concurenței în scopul promovării în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

”Un grad ridicat de concurență poate îmbunătăți performanța economică a unui stat, să deschidă oportunități de afaceri cetățenilor acestuia și să reducă costul bunurilor și serviciilor la nivelul întregii economii”, susțin autorii. 

Astfel, se propune instituirea sărbătorii ”Ziua Concurenței” care se va consemna anual la data de 30 iunie, dată la care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței. 

Instituirea ”Zilei Concurenței” va alinia Republica Moldova la bunele practici internaționale.

Ziua Concurenței va fi o zi lucrătoare.

 

Fluxul de știri
0