Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție. De astăzi intervin schimbări importante în orarul zborurilor din Chișinău

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaРабота аэропорта
Работа аэропорта - Sputnik Moldova
Abonare
Industria aeronautică trece la programul operațional de vară: noul sezon aduce un număr sporit de zboruri și lansări de curse noi.

HIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. În ultima duminică de martie a fiecărui an, industria aviatică va trece la orarul de vară, valabil până în ultima duminică a lunii octombrie. Sezonul operațional de vară 2018 vine cu un număr de zboruri majorat semnificativ comparativ cu perioada precedentă, lansări de curse noi și intrarea unei noi companii aeriene.

Ceas - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova a trecut la ora de vară

Directorul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, Radu Bezniuc, a declarat că în acest an se înregistrează un trend vizibil ascendent în ceea ce priveşte numărul curselor aeriene programate pentru sezonul de vară, fapt care evident va aduce un flux mult mai mare de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, acest sezon va avea un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova – până la 77 de zboruri pe săptămână, efectuate de 6 operatori aerieni. Spre St-Petersburg vor fi operate 19 curse săptămânale, față de 7 în sezonul de iarnă.

La fel, va crește considerabil numărul zborurilor spre București – de la 19 până la 30 pe săptămână. 

Destinația Istanbul va avea un număr total de 21 de frecvențe pe săptămână.

Destinația Kiev va fi operată, cel mai probabil după luna iulie 2018, de 2 ori pe zi, urmare a liberalizării pieței cu Ucraina, fiind semnat Acordul privind serviciile de transport aerian dintre Guvernele Moldovei și Ucrainei.

Spre Viena vom avea 13 curse pe săptămână, iar spre Londra se va înregistra o majorare a frecvenței de la 9 la 11 zboruri pe săptămână. La fel, va creşte până la 9 pe săptămână frecvenţa zborurilor pentru cursele regulate spre Varşovia.

Câte 9 curse săptămânale vor fi spre Paris și Verona. Spre Roma, Bologna și Dublin – câte 8 curse săptămânale.

Totodată, în sezonul de vară spre Antalya se vor efectua până la 32 de curse săptămânale.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Cum un cetățean din Moldova poate câștiga 600 de euro, fără a face ceva

Noutatea sezonului este dezvoltarea destinației Tel Aviv, urmare a semnării Acordului interguvernamental cu Israelul. Datorită acestui fapt, operatorul național Air Moldova va lansa cursa spre TelAviv din 6 mai, cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, iar din 4 iunie așteptăm intrarea pe piață, cu aceeași destinație a operatorului ARKIA Israeli Airlines cu alte 2 frecvențe. Compania Tandem Aero, la fel va mări numărul zborurilor pe destinația Tel Aviv, iar în total din vară vor fi operate 8 zboruri pe săptămână.

În fiecare săptămână, de pe Aeroportul Chișinău și va lua zborul două curse spre Atena. 

Lufthansa va introduce cursa Chișinău – Frankfurt. Astfel, frecvența zborurilor spre Frankfurt, care mai este operată de Air Moldova, se va dubla și va ajunge la 14.

Operatorii naționali vin cu lansări de destinații noi din Chișinău spre Ekaterinburg – efectuată inițial de 2 ori pe săptămână, cu creșterea până la 4 zboruri din iunie. Și Voronej – la fel de 2 ori pe săptămână.

Directorul CCA, Radu Bezniuc, a menționat că majorarea semnificativă a numărului de zboruri programate de pe Aeroportul Internațional Chișinău în sezonul de vară denotă faptul că piața avia din Moldova continuă să se dezvolte. 


Fluxul de știri
0