Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a trecut la ora de vară

CC0 / Pixabay / Monoar / Ceas
Ceas - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care nu au reușit să schimbe ora, mai au timp să o facă pe parcursul zilei de duminică, astfel ca să nu întârzie luni la școală, serviciu sau în alte locuri planificate.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Republica Moldova a trecut la ora de vară. Acele ceasornicului au fost schimbate cu o oră înainte. Cei care nu au reușit să schimbe ora, mai au timp să o facă pe parcursul zilei de duminică, astfel ca să nu întârzie luni la școală, serviciu sau în alte locuri planificate. 

Часы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Urmează cea mai scurtă noapte din an. Trecem la ora de vară

Trecerea la ora de vară are loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. 

Republica Moldova a preluat această practică în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial.

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea. Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.


Fluxul de știri
0