Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimă oră: Celule de criză în sudul țării. Salvatorii în alertă

© Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAISalvatori
Salvatori - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii și pompierii au creat celule de criză pentru a ajuta oamenii care vor rămâne înzăpeziți în sudul țării.

Зима - Sputnik Moldova
Experții au avut dreptate: În Moldova revine iarna adevărată
CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a dispus crearea mai multor celule de criză în raioanele Cahul și Comrat. Asta după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a lansat o nouă avertizare de cod galben de ninsori în sudul țării, valabil doar astăzi. Salvatorii și pompierii vor fi pregătiți pentru a ajuta oamenii care vor rămâne blocați în nămeți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va monitoriza situația pe drumurile naționale Cimișlia — Comrat — Taraclia, Hâncești — Leova, dar și Anenii Noi — Căușeni — Ștefan Vodă.

Potrivit informațiilor IGSU, la această oră nu sunt înregistrate drumuri blocate de nămeți, iar în partea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă. Oamenii sunt îndemnați să evite călătoriile în sudul țării, iar dacă acestea nu pot fi evitate să fie echipați cu pneuri de iarnă, lopată și lanțuri. Persoanele care s-au pomenit în situații de risc pot apela numerele 901, 902 și 903.

Fluxul de știri
0