Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experții au avut dreptate: În Moldova revine iarna adevărată

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Primăvara se amână. În scurt timp, gerul va reveni în Moldova, iar ploile se vor transforma treptat în ninsoare.

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Specialiștii atenționau anterior că, după o perioadă cu vreme frumoasă, vremea se va strica din nou, iar continentul european va fi lovit de un nou val de frig.

Meteorologii moldoveni anunță pentru zilele de marți și miercuri precipitații puternice sub formă de ploaie și valori termice maxime de până la +10..+12 grade Celsius.

Коллективное бессознательное по-птичьи. - Sputnik Moldova
Schimbare bruscă a vremii: Avertismentul meteorologilor

Temperaturile nocturne vor coborî până la +1..+3 grade. Joi și vineri precipitațiile vor conteni, dar vor reveni în weekend. Duminică, ploile se vor transforma deja în lapoviță și ninsoare, iar temperaturile vor coborî brusc, atingând valori negative chiar și în timpul zilei.

Potrivit prognozelor, la începutul săptămânii viitoare vom avea deja iarnă adevărată, cu minime nocturne de —6..-8 grade Celsius. Și temperaturile diurne vor fi negative, mercurul din termometre coborând până la —4..-6 grade.

© Photo : meteo.mdMeteo în Moldova
Meteo în Moldova - Sputnik Moldova
Meteo în Moldova

Luna martie va fi în general mai rece decât în mod obișnuit. Astfel, temperaturile ar urma să fie cu până la 3 grade Celsius sub nivelul normal, potrivit prognozei meteo elaborate de Accuweather. Unele estimări arată că vremea rece se va menţine până în aprilie.

Prognoze meteo alarmante: Ne așteaptă al doilea val de frig arctic>>>

Potrivit Bloomberg, care a consultat șase prognoze meteo ale unor importante servicii de specialitate, Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic. Frigul se va resimţi în special în Marea Britanie, Scandinavia şi regiunea baltică. În opinia specialiștilor, această situație va duce la creșterea preţurilor energiei.

Fluxul de știri
0