Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul de Interne cere mobilizare maximă: Ce se întâmplă în țară

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii și pompierii au venit în ajutorul a 11 șoferi care s-au împotmolit în zăpadă

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Ministrul Afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a convocat astăzi Celula de Criză din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Oficialul le-a cerut subalternilor mobilizare maximă și implicare urgentă în toate situațiile de risc provocate de ninsorile abundente.

În cadrul ședinței, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii au deblocat până acum accesul în patru localități. Este vorba de satele Șamalia, Antonești, Baimaclia și Enichioi din raionul Cantemir. Drumurile locale de aici erau impracticabile. 

Salvatori - Sputnik Moldova
Ultimă oră: Celule de criză în sudul țării. Salvatorii în alertă

La fel, pompierii și salvatorii au scos din nămeți 11 mașini. În satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, salvatorii au deblocat o ambulanță care urma să ajungă la pacient. Salvatorii au intervenit și pe drumurile din raioanele Comrat, Cantemir, Anenii Noi, Vulcănești, Hâncești și Cahul.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să se abțină de la deplasări în sudul și centrul țării pentru a evita apariția unor situații excepționale.

Fluxul de știri
0