Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a revenit la Moscova

© Sputnik / Рамиль СитдиковАндрей Негуца
Андрей Негуца - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 23 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a revenit la Moscova.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Vineri, 23 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a revenit la Moscova. „Începând cu ziua de azi, Neguța își va relua funcția de ambasador", transmite RIA Novosti, citând comunicatul Ambasadei Moldovei în Rusia.

La mijlocul lunii decembrie 2017, prin decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru un termen nedeterminat în vederea consultărilor în legătură cu situația politicienilor moldoveni.

Andrei Neguţă - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Neguța ar putea să revină la Moscova în calitate de ambasador

Neguța a fost desemnat în postul de ambasador al Moldovei în Rusia în primăvara anului 2017. Anterior, diplomatul a deținut funcțiile de președinte al Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul de la Chișinău, conducător al delegației la APCE și copreședinte al Comisiei parlamentare pentru Colaborate cu Adunarea Federală a Federației Ruse.

În diferite perioade a exercitat funcții de ambasador al Republicii Moldova în Franța și prin cumul în Spania și Portugalia, reprezentant permanent al țării în Consiliul Europei, ambasador extraordinar și plenipotențiar în Rusia în anii 2008 — 20012. Candidatura sa la postul de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost propusă de către președintele țării, Igor Dodon, în primăvara anului 2017.

Fluxul de știri
0